Met de perfecte wandelschoen loop je extra lekker. De beste ondersteuning van je voet op de juiste plekken voorkomt kwetsuren en maakt dat je op een ongedwongen manier heerlijk kunt wandelen in de buitenlucht. Laat je in de winkel adviseren over de juiste wandelschoen en trek er met plezier op uit.

Goede ondersteuning is belangrijk in een wandelschoen

Een goede wandelschoen geeft de perfecte ondersteuning aan de voeten en zorgt voor stabiliteit. Bij langere wandeltochten is het van belang dat de voeten niet te veel belast worden terwijl je geniet van de mooie natuur en de buitenlucht. Wandelschoenen zijn speciaal ontworpen om jouw voeten comfortabel te houden tijdens een langere loop. Zij zorgen ervoor dat jouw voeten niet onnodig schuiven tijdens het lopen, vangen de schokken van het lopen op met schokdempende zolen en voelen ook na een lange wandeltocht nog zacht en licht aan.

Wandelschoenen kopen

Tijdens het kopen van wandelschoenen moet je op de volgende dingen letten.

  • Wat is het doel van de wandelschoen? Rustig wandelen in een vooral vlakke omgeving? Of juist klimmen in een bergachtige omgeving? Dit bepaalt de soort wandelschoen en de hoeveelheid grip die je nodig hebt. In geval van het laatste heb je mogelijk bergschoenen nodig.
  • Sluiten de schoenen goed aan op de vorm van de voet? Knelt het ergens, dan helpt zelfs “inlopen” van de wandelschoen niet. Je voeten zwellen tijdens het wandelen op.
  • Is de wandelschoen te ruim? “Glijden” in je schoenen zorgt ervoor dat je verkeerde spieren gaat gebruiken om te “corrigeren” en veroorzaakt blaren. Dit komt het comfort niet ten goede.

Goed advies over de soorten wandelschoenen en het passen van de schoen zijn dus erg belangrijk om tot de juiste keuze te komen. Pas je schoenen altijd met een wandelsok, een sok die je tijdens het wandelen ook zou aantrekken. Zo weet je beter of de wandelschoenen niet knellen of te wijd zijn.

Wandelschoenen voor dames en heren

Ben je op zoek naar een dameswandelschoen? Of juist een wandelschoen voor heren? Hoewel de verschillen vaak subtiel zijn, is er wel degelijk enig verschil. Bij Lopers Company by Enno bieden wij voor zowel dames als heren een aantal verschillende wandelschoenen aan. In de winkel helpen wij je graag met het kiezen van de beste wandelschoen.

Merken en soorten wandelschoenen bij Lopers Company by Enno

Bij Lopers Company by Enno aan de Binnenweg 35 in Heemstede bieden wij je de keus uit een aantal topwandelschoenen van gerenommeerde merken als Dolomite, Brooks, Asics en New Balance. Zo vind je bij ons o.a. de volgende wandelschoenen:

  • De De 54 Low LT Winter van Dolomite, MEER INFO
  • De Addiction Walker van Brooks
  • De Adrenaline Walker van Brooks
  • De 1350 van New Balance
  • De Odyssey van Asics