Ben jij de vaste looproutes zat en op zoek naar een beetje avontuur? Loop je niet altijd netjes over de weg maar trek je ook wel eens de bossen of duinen in tijdens het hardlopen? Trailschoenen geven je meer grip en stabiliteit.

Off-road, on trail

Onverhard hardlopen, een mooie uitdaging om jezelf te testen en jouw hardlooproute wat avontuurlijker te maken. Maar met je gewone wegschoen niet altijd even verstandig. Wanneer je trails wilt lopen, dan heb je meer ondersteuning, flexibiliteit en grip nodig om het risico op blessures te verminderen. De belasting op je lichaam, startend bij je voeten, wordt groter en je wilt dan lopen op schoenen die deze belasting verminderen.

Trailschoenen kopen

Waar je aan moet denken als je trailschoenen wilt kopen:

  • Op welke ondergrond wil je lopen? In de duinen is profiel minder belangrijk dan op modderige, natte ondergrond.
  • Wil je snel of wil je stabiel? Stomme vraag misschien maar hoe meer profiel en ondersteuning, hoe zwaarder de schoen. Dus ruil je snelheid in voor stabiliteit. Ben je nog onervaren dan is stabiliteit uiteraard een verstandiger keuze. Als jij je zekerder voelt op je trailschoenen komt de snelheid vanzelf.
  • Land je vaak op de hak bij het hardlopen? Ben je wat zwaarder? Dan is het belangrijk om een schoen met meer demping te kiezen om de schokken op te vangen.
  • De zool moet flexibel zijn, maar ook niet te zacht. Je wilt de verschillende ondergronden kunnen opvangen, maar voorkomen dat je schoenen te snel afslijten. Op een te zachte zool corrigeer je onbewust op een onnatuurlijke manier en dat werkt blessures in de hand.

Het passen van trailschoenen is ontzettend belangrijk en een loopanalyse is onmisbaar. Door te analyseren hoe jij loopt, kunnen wij je beter adviseren welke trailschoen het beste bij jouw loopstijl past. Wanneer je extra ondersteuning nodig hebt bij het lopen op de weg dan heb je deze ook nodig bij het off-road lopen. Kom daarom naar de winkel in Heemstede voor een gratis loopanalyse.

Trailschoenen voor dames en heren

Net als bij wegschoenen bestaan er damestrailschoenen en herentrailschoenen. Natuurlijk in de looks, want ondanks de onverharde ondergronden mag je trailschoen er best een beetje mooi uitzien. Maar uiteraard ook in de vorm van de voeten en de mate van ondersteuning. Ben je benieuwd naar onze collectie trailschoenen? In de winkel vertellen wij je graag meer.

Merken en soorten trailschoenen bij Lopers Company by Enno

Koop je trailschoenen bij Lopers Company by Enno aan de Binnenweg 35 in Heemstede. Wij bieden je de keus uit verschillende toptrailschoenen van merken als Brooks, Asics en New Balance. Onder andere de volgende toppers:

  • Asics Fuji Trabuco
  • Asics GT-2000 Trail
  • Brooks Cascadia
  • New Balance Summit
  • Mizuno Daichi