Fysiotherapeut Pascal Schmitz

Pascal Schmitz is fysiotherapeut en helpt hardlopers van hun blessures af met dry needling, sportrevalidatie en echoscopie. Wat de klacht ook is, actief herstellen is zijn credo.

Toen Pascal op zijn 21e met een zware knieblessure worstelde, dacht hij nooit meer te kunnen werken. Niet alleen hij, maar ook de huisarts en orthopeed zaten met de handen in het haar. Maar Pascal ging niet bij de pakken neerzitten en pakte de fiets. Toen hij merkte dat zijn knieblessure daar niet onder leed, voerde hij het fietsen op. Ook toog hij naar de sportschool waar rekken en strekken heilzaam bleek. Zijn knieblessure verdween! Door persoonlijk te ervaren wat actieve revalidatie doet, besloot hij daar zijn werk van te maken en anderen van hun sportblessures af te helpen.

Sindsdien geeft Pascal groepslessen en heeft hij zich toegelegd op sportfysiotherapie. De meeste behandelingen zijn aan de buitenkant van het lijf, maar met dry needling behandelt Pascal klachten ín het lichaam. Daarbij prikt hij met een ultradunne acupunctuurnaald in het triggerpoint van een spier, zodat die spier zich gaat ontspannen. ‘Een enorm effectieve manier om spieroverbelasting aanpakken,’ aldus de fysiotherapeut.

Ook is Pascal een bedreven echografist. Al vijftien jaar ‘fotografeert’ hij gewrichten om zo tot een degelijk inzicht te komen van een klacht.

Zo kan deze veelzijdige fysiotherapeut elke hardloper helpen pijnvrij te lopen.