Hardlopen is zo veel meer dan de ene voet voor de andere zetten.
Daarom biedt Lopers Company by Enno een scala aan specialisten die jou helpen bij al jouw hardloopvragen. Want of je nou wilt weten wat een gezond eetpatroon is bij intensief trainen of begeleiding wilt bij een sportblessure: bij de Lopers Company by Enno is alle kennis in huis.

Ons Team is er voor jou!

ONS TEAM

Graag wil ik het hele team van experts dat betrokken is bij Lopers Company by Enno aan je voorstellen, winkelmedewerkers en trainers. 

We beginnen met de trainers. Bij John Robberts stroomt het hardlopen door zijn bloed. Begonnen in de gezondheidszorg en verder gegroeid richting het hardlopen. Door zijn werk in de gezondheidszorg  en jarenlange loop- en trainers ervaring weet hij veel van het menselijk lichaam en hoe dit beweegt. Je kunt hem voor alle goede adviezen en aankopen vinden in de winkel. ‘s Avonds kun je een hele leuke training van hem krijgen. De andere trainers zijn als eerste Marchien Slim. Zij heeft een sportachtergrond en is overdag als psychomotorisch therapeut werkzaam. De Light groep is haar favoriete groep die ze samen met Olga Lindeman traint. Hun beider doel is om mensen in beweging te krijgen. Olga zit in het onderwijs en loopt zelf al jaren hard. Beide dames zijn ooit als deelnemer van de Gevorderden groep begonnen. Ze geven nu hun kennis met veel plezier door aan andere hardlopers. Nog zo iemand die niet zonder hardlopen kan is Remco Schram. Een snelle jongen overigens die de marathon onder de 3 uur loopt. Op 4 november 2017 was hij onze eerste klant die een paar schoenen kocht en sloot zich aan bij de lopersgroep. Meestal krijgen de snellere groepen training van hem. door zijn ervaring en passie voor het hardlopen weet hij lopers goed te motiveren. Dat laatste geldt ook voor Edgar Leijs. Hij is naast zijn dagelijkse bezigheden heel veel bezig met hardlopen. Voor Edgar kan de afstand niet lang genoeg zijn. 50 km of meer loopt hij zo weg. Op donderdag kan je training van hem krijgen. Al een aantal jaar loopt Yvonne Bezemer bij ons en geeft als invaller trainingen. Op haar 7de is ze begonnen met atletiek en hardlopen. Ze loopt graag zo af een toe een wedstrijd of een trail. Belangrijk in de sport, is het hebben van plezier. Daarom en vanwege de gezelligheid loopt ze graag bij de Gevorderden groep. Johan van Leeuwen heeft het hockey voor het hardlopen geruild. Sinds de corona pandemie is hij nog meer een fervent hardloper geworden, want  hardlopen is een uitlaatklep op sportief en meditatief vlak voor hem geworden. Begin 2022 is hij gestart met Enno’s trainersopleiding om zo mijn liefde voor het lopen te kunnen overdragen aan anderen.

Doordeweeks staan John en ik in de winkel. Op zaterdag komt daar Marlies Aerts bij. Naast helpen in de winkel is zij degene die de etalages met regelmaat veranderd. Elke keer weer een ander thema en elke keer weer mooier. Vele passanten blijven stilstaan om deze te bewonderen. En of dat niet genoeg is doet ze ook de boekhouding van onze onderneming. 

Naamsbekendheid krijg je via vele kanalen. Eén daarvan is de social media. Veel van wat je daarop tegenkomt is door Simone Tanner gepost. Sinds een aantal jaren is zij helemaal verknocht aan hardlopen. De kans is heel groot dat je haar in de bossen van Leyduin tegenkomt. 

Merel van der Marel is een jong talent dat begonnen is met hardlopen bij KAV in Haarlem. In 2015 was ze  Nederlands Kampioen bij de junioren op de 1500 meter. Daarna heeft ze getraind in de VS en dat doet ze nu onder leiding van Honoré Hoedt op het atletiek centrum Papendal van de Atletiekunie. Lopers Company by Enno heeft het voorrecht om “onze” Merel te sponsoren. Als we een extra handje nodig hebben in de winkel dan springt Merel bij.

Voor problemen met je voeten kun je het beste bij Mette van der Ven terecht. Een zeer actieve sportdocente die helaas een ernstig ongeluk kreeg, waardoor gewoon lopen al moeilijk werd. Door training en verdere verdieping in voeten en het bewegingsapparaat is ze weer pijnloos mobiel geworden. Na een studie voetreflexologie en voetmassage en de opgedane kennis en ervaring is ze een eigen praktijk begonnen. Heb je (voet)klachten, zoals bijvoorbeeld hielspoor, peesplaat ontsteking (fasciitis plantaris), doorgezakte (voor)voeten, last van de grote teen of knokkel (stijve grote teen, hallux valgus of bunion) dan kan Mette je helpen. Maak een afspraak voor een persoonlijk consult of stuur een mailtje voor meer informatie; info@barefootfitness.nl of 06-2029137.

Met al meer dan 20 jaar ervaring in de hardloopsport is Jorin Kamps een hardloper in hart en nieren. Na zijn studie Oefentherapie Mensendieck is hij zich gaan specialiseren in het behandelen van geblesseerde hardlopers. Dit doet hij in zijn praktijk Running Solutions in Hilversum. De manier waarop Jorin werkt is gericht op het vinden van de oorzaak van de hardloopblessure. Als je namelijk de oorzaak aanpakt zal je blijvend effect houden. Naast zijn werk in Hilversum is Jorin werkzaam in de topsport, hij is regelmatig in Kenia te vinden om top marathonlopers te begeleiden. Meer info over RunningSolutions en Jorin Kamps vind je HIER

Vaak horen we de vraag: wat moet ik eten voor, tijdens of na een training. Voeding is de basis waar het lichaam op functioneert, beweegt, hersteld en opbouwt. Door voeding te optimaliseren kan je het lichaam ondersteunen om zo fit mogelijk te zijn. Voor een uitgebalanceerd dieet kan je bij Karen Brouwer terecht. Ze is werkzaam als (sport)diëtiste. De liefde voor sport staat op de voorgrond. Internationaal fietst ze mee in de MTB sport. Zo heeft ze zelf ondervonden hoe je de accu zo goed mogelijk draaiende kan houden tijdens de inspanning. Meer info op www.focusvoeding.nl en contact opnemen kan via dietist@focusvoeding.nl.

Zelf loop ik (Enno Aerts) al hard vanaf mijn 10e jaar. Begonnen bij AV Tempo in Bussum. Naast mijn werk in het vastgoed liep ik veel hard. Om mijn kennis aan anderen goed over te dragen heb ik een trainersopleiding gevolgd bij de Atletiekunie. Bij diverse atletiekverenigingen heb ik  training gegeven. En wat is er mooier om van je hobby je werk te kunnen maken. Sinds 2017 hebben Marlies en ik Lopers Company by Enno, een hardloopspeciaalzaak en hardloopschool. 

Daarmee is het hele team compleet.

John Robberts

Trainer  / Winkelmedewerker

Marchien Slim

Trainer

Edgar Leijs

Trainer

Olga Lindeman

Trainer

Mette van der Ven

Voetadvies & Massages

Remco Schram

Trainer

Karen Brouwer

Diëtiste

Johan van Leeuwen

Trainer

Simone Tanner

Social media beheerder

Yvonne Bezemer

Trainer

Marlies Aerts

Winkelmedewerker

Merel van der Marel

Aanstormend talent

Jorin Kamps

Hardloopblessurespecialist

Enno Aerts

Trainer  / Winkelmedewerker