Schoenen aan en gaan. Hardlopen lijkt zo simpel. Maar voordat je van start gaat, zijn goede hardloopschoenen onmisbaar! Het kopen van schoenen die precies bij je passen is erg belangrijk. Het voorkomt blessures en verbetert je prestaties. Daarom krijg je bij Lopers Company by Enno een complete loopanalyse met een highspeed camera en een voetplaat.

Loopanalyse

Of je nou een beginnend hardloper bent of je vijfde marathon loopt: goede schoenen zijn een vereiste. Daarom helpt Lopers Company by Enno jou bij het maken van de juiste keuze. Onze medewerkers zijn ervaren hardlopers en experts op het gebied van het analyseren van voeten. Om te weten welke hardloopschoenen het beste aansluiten bij jouw wensen en ambities, gaan wij uitgebreid te werk. Alleen zo krijg jij schoenen die wat betreft stabiliteit, demping en pasvorm het beste bij jou passen.

Jouw oude schoenen zijn goud waard. Ze geven ons een goed beeld van jouw voeten en loopstijl. We kijken hoe en waar ze versleten zijn en waar de druk op de inlegzool heeft gezeten.

Je looppatroon analyseren we met behulp van video en het maken van een 3D-voetscan.

Voor de video-opname ren je een aantal minuten door de winkel, terwijl je voeten gefilmd worden. Een van onze medewerkers analyseert vervolgens dit beeld. Op basis van de analyse kun je schoenen kiezen die passen bij het pronatiepatroon van je voet. Pronatie is de manier waarop de voet naar binnen kantelt tijdens het lopen en rennen. Ben jij een neutrale loper? Dan zijn neutrale hardloopschoenen voor jou geschikt. Maar kantelt jouw enkel naar binnen als je landt? Dat noemen we overpronatie: de enkel kantelt te ver naar binnen, waarbij je knie naar binnen draait. Dit kan leiden tot overbelasting van de spieren en pezen in het onderbeen en de knie en uiteindelijk zelfs in een blessure. Gelukkig kun je dit corrigeren door de schoenen te verstevigen met een tussenzool.

Met de juiste schoenen vang je eventuele over- of onderpronatie op, de kans op blessures is kleiner en je loopcyclus efficiënter!

Je voet analyseren we door met onze voetplaat een digitale 2D-afdruk ervan te maken. Zo kunnen we zien of je of bijvoorbeeld platte of holle voeten hebt en wat we kunnen doen om dit indien nodig te corrigeren. Deze footscan legt zowel in stand als bij lopen, dus de afwikkeling van de voeten vast. De drukverdeling op de voeten wordt zo nauwkeurig geregistreerd.

Overbodig om te zeggen misschien, maar de juiste schoenmaat is essentieel voor duurzaam hardloopplezier. Dat betekent dat je tenen de voorkant van de schoen niet mogen raken. Ook mogen je hielen niet slippen als je een stap neemt met losse veters. Als je hier niet goed op let, loop je kans op blaren en instabiliteit die kan leiden tot blessures.

Persoonlijk schoenadvies

Wij kijken niet alleen, maar luisteren ook goed naar jouw verhaal. Hoe vaak train je, hoe ver loop je, op welk terrein en welke blessures heb je gehad? Train je op de baan, ben je trailrunner of loop je het liefst door de stad? Welke schoen past bij jou lichaamsbouw? Welke ambities heb je met hardlopen?

Op basis van jouw oude hardloopschoenen, de videoanalyse met onze high speed camera en het gesprek dat we voeren, blijven er vaak twee of drie paar hardloopschoenen over die aansluiten bij jouw wensen. Er is maar een manier om te ontdekken of ze bij jou passen: je loopt een testrondje door de zaak. Tip: laat niet de prijs of de kleur van de schoenen doorslaggevend zijn, dat de schoenen goed lopen is echt het enige dat telt!

Schoen-APK op afspraak

Wij staan voor u klaar voor een goed advies. Als je twijfelt of jouw hardloopschoenen nog voldoen, ben je, na het plannen van een afspraak, van harte welkom voor een schoen-APK in onze winkel. Voor de aanschaf van een paar nieuwe schoenen kunnen we een loopanalyse maken. Deze is kosteloos als je een paar nieuwe schoenen koopt. Doe je dat niet dan betaal je € 35,00 voor de loopanalyse en krijg je onze bevindingen schriftelijk mee. Mocht je binnen een maand alsnog beslissen om schoenen te kopen dan worden deze kosten van de prijs afgetrokken.

Tot ziens in de winkel!