Hardlopen is voor iedereen. En goed voorbeeld doet goed volgen.
Niet gek dus dat jouw kids ook graag willen hardlopen en sporten. Met een goede hardloopschoen geef je ze de beste start.

Kinderhardloopschoenen

Hardloopschoenen voor kinderen zijn meer dan een mini-versie van de schoenen voor volwassenen. Al zien ze er wel zo uit. Kids zijn immers toch op zoek naar die coole schoenen die ze jou of die topsporter op TV zien dragen. Toch zijn de schoenen qua ondersteuning anders. Kindervoeten zijn nog volop in ontwikkeling en hoewel ze ondersteuning nodig hebben, wil je ze niet teveel beperken in hun beweging. De ondersteuning in kinderhardloopschoenen is een algemene en de demping is gemiddeld. Met speciale binnenzooltjes is wel te corrigeren, maar alleen als dit echt nodig is.

Wanneer koop je hardloopschoenen voor kinderen?

Als een kind serieus wil sporten waarbij veel gelopen wordt, dan zijn hardloopschoenen voor kinderen een goede aankoop. Ja, ze groeien snel en de hardloopschoenen zijn snel te klein als kinderen nog in hun groeiperiode zitten. Maar de hardloopschoenen bieden wel schokdemping, stevigheid rond de voorvoet en hiel en stabiliteit tijdens het sporten. Juist voor voeten in ontwikkeling is die ondersteuning van belang en kun je beter hardloopschoenen kopen dan sneakers.

Bekijk goed of voor de sport van jouw kind geen schoenen met speciale eisen (bijvoorbeeld spikes) nodig zijn. Dit helpt mede bepalen welke (hardloop)schoenen jij gaat kopen. Met de juiste hardloopschoen, een flink dosis talent en groot doorzettingsvermogen groeien ze misschien wel uit tot een bekende sportheld.

Goed advies

Goed advies bij het kopen van hardloopschoenen is zeer waardevol. In de winkel aan de Binnenweg 35 in Heemstede helpen wij je de juiste hardloopschoenen voor jouw kind vinden. Juist door te passen en de schoenen te testen op onze hardloopbaan voelt jouw zoon of dochter of de schoenen fijn zitten en niet knellen tijdens het hardlopen.

Merken en soorten kinderhardloopschoenen bij Lopers Company by Enno

Lopers Company by Enno bied je de keus uit een aantal stoere hardloopschoenen voor kinderen van bekende merken als Mizuno, Asics en New Balance in verschillende kindermaten. Zo vind je bij ons o.a. de volgende kinderhardloopschoenen:

  • Mizuno WAVE RIDER 23 Jr.
  • Asics GEL-CUMULUS 21 GS
  • New Balance Tempo