Masseur Erik Henstra

Een knoop in een spier, bekkenpijn, shinsplint of een andere blessure: de grote handen van Erik weten er wel raad mee. Mensen helpen te ontspannen is wat Erik drijft.

Toen hij in 2001 tegen een betonnen muur botste en daar een burn-out ontmoette, ging bij hem het roer om. Hij hing het reclamevak aan de wilgen, liet zich omscholen en werd masseur. Leidend daarbij was de gedachte andere mensen te helpen leren omgaan met stress. Want uit ervaring weet hij wat druk en stress met lichaam en geest kunnen doen.

Een bezoek aan Erik begint met kijken en luisteren, persoonlijke aandacht. Als sportmasseur gaat zijn aandacht vooral uit naar de benen, onderrug, nek en schouders.

Doel van zijn hardloopmassage is een verbeterde doorbloeding van de spieren, waardoor de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel afgevoerd kunnen worden. Soepele benen brengen je verder. Daarbij kijkt hij altijd verder dan de grenzen van zijn eigen vak. Waar hij iemand niet – voldoende – verder kan helpen, denkt hij mee met de klant en verwijst hij naar andere expertises uit zijn netwerk. En of dat nou een chiropractor of yoga-instructeur is: voordat hij een klant doorverwijst, test hij deze professional eerst zelf. Samenwerken ten behoeve van de klant is dan ook precies wat hem zo aanspreekt bij het concept Lopers Company by Enno.