Compressiekousen

Compressiekousen zijn lange, strakke kousen die blessures kunnen voorkomen. Bij de aanschaf van deze kousen is een goed advies door een van onze ervaren verkopers onmisbaar.

Waarom compressiekousen?

Sportcompressiekousen houden je kuiten compact en voorkomen vermoeide benen. Je kunt ze dragen voor de behandeling van en het voorkomen van kuitblessuren. Denk aan:

  • Stijve kuiten
  • Shinsplints (scheenbeenvliesontsteking)
  • Achillespees- en kuitaandoeningen
  • Zweepslag
  • Hielspoor

Tijdens het hardlopen zorgt de compressiekous ervoor dat trilling van de voet vermindert. Hierdoor vermindert de beweging aan de zijkant van de kuitspier wat zorgt voor minder beweging aan de achillespees en het scheenbeenvlies. De kousen zijn op deze manier van waarde bij achillespeesaandoeningen of shinsplints.

Herstel hardlopen

Naast het behandelen en voorkomen van blessures, kun je de kousen aantrekken na een intensieve hardlooptraining om je herstel te bevorderen. Door de druk stimuleren de kousen de bloeddoorstroming, waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Daardoor krijg je geen of minder spierpijn.

Welke compressiekousen?

Compressiekousen zijn maatwerk. Niet alleen jouw schoenmaat, maar ook je beenmaat is van belang bij de aanschaf van de juiste kousen. Daarom meten we je benen op zes punten om zo te beoordelen welke kousen jou de ondersteuning kunnen bieden die jij nodig hebt. Kom gratis en vrijblijvend naar onze winkel voor advies van een van onze ervaren medewerkers.