2e VerjaardagRun vrijdag 25 oktober 2019Loper Company by Enno Heemstede winkel loopschool hardloopschool kleding schoenen
2e VerjaardagRun

We zijn jarig en bestaan 2 jaar. Dat vieren we met de 2e VERJAARDAGRUN. Toptrainer Wim Schoots geeft een clinic en we gaan weer een mooie route lopen. Verder stelt Mizuno een koffer met testschoenen beschikbaar. En wie jarig is trakteert; voor elke loper is er een leuke verrassing!

Heemstede Loop Lopers Company by Enno Heemstede hardlopen schoenen kleding trainingen
Heemstede Loop 2019

Dit jaar kan je inschrijven via Lopers Company by Enno voor de 5 of 10 km. Je krijgt daarbij een mooi functioneel shirt van Asics bedrukt met het Heemstede Loop logo en dat van Lopers Company by Enno.

Loper Company by Enno Heemstede winkel loopschool hardloopschool kleding schoenen trainingen Enno Aerts John Robbert De loopgroep als “stok achter de deur”
De loopgroep als “stok achter de deur”

De loopgroep als “stok achter de deur” Inmiddels is de wintertijd alweer bijna ingevoerd en liggen de bladeren van de meeste bomen op de grond. Doordat het s`avonds eerder donker wordt ben je als hardloper minder goed zichtbaar. Zorg dus dat je gezien wordt d.m.v het dragen van een reflecterend hesje of andere opvallende verlichting. Veiligheid is een extra aandachtspunt in de winter nog meer dan in de zomermaanden.

Pink Pilates Studio Karen Wouter Lopers Company by Enno Heemsterde
Pink Pilates Studio

Blessureleed
Blessureleed

Iedereen die aan sport doet beleeft daar meestal veel plezier aan en het is nog gezond ook. Maar je hebt ook kans om geblesseerd te raken. Vaak het gevolg van overbelasting. Hardlopen is een zeer blessuregevoelige sport in vergelijking met andere sporten.

Maurten gel Lopers Company by Enno Heemstede voeding
HOEVEEL GELLETJES HEB IK NODIG?

HOEVEEL GELLETJES MOET JIJ MET JOUW LICHAAMSGEWICHT ETEN PER UUR OM HET MAXIMALE ERUIT TE HALEN.

Lopers Company by Enno Aerts Heemstede winkel speciaalzaak trainingsschool hardloopschool trainingen kleding schoenen hitte vakantie drinken eten
Hardlopen in je zomervakantie

De vakantie staat voor de deur. Lekker een, twee of misschien wel drie of vier weken lekker weg uit de dagelijkse beslommeringen. Wat je ook doet, hardlopen kan je praktisch overal en op vakantie heb je er tijd genoeg voor. Hardlopen in de warmte is anders. Een paar tips.

Lopen in de hitte is geen goed idee

Leren wedstrijdorganisaties het nou nooit? In 2018 hebben de organisaties van de Ten Miles Antwerpen en Marathon Londen een cruciale fout begaan.

hardlopen running Lopers Company by Enno Heemstede hardloopwinkel speciaalzaak trainingen Heemstede
Daarom loop ik hard

Daarom loop ik hard. Waarom loop jij hard? Voor je gezondheid? Omdat je het gewoon leuk vindt? Omdat het goed voor je is? Iemand heeft het je aangeraden? Om af te vallen? Er zijn genoeg reden om met regelmaat een blokje om te rennen.

blessure herstel rust oefeningen Lopers Company by Enno Heemstede trainingen pijn
Hoe ga jij met je blessure om?

Hardlopen is je lust en je leven. Je kan het doen waar en wanneer jij dat wil. Schoenen aan en gaan. De ene dag heb je meer zin dan de ander, maar het geeft na afloop altijd een goed en voldaan gevoel. Tenzij je geblesseerd bent, dan is het een tijd niet hardlopen en dat is balen.

Lopers Company by Enno Aerts Heemstede winkel trainingsschool oude schoenen inzameling Ethiopië REactive
Running Aid

‘Laat jouw oude hardloopschoenen kansen geven in Ethiopië’

Martin en Sandra na de marathon Lopers Company by Enno Heemstede Rotterdam Parijs interview trainingen
Martin en Sandra na de marathon

Martin en Sadra hebben ieder een marathon gelopen. Hoe het ging lees je in dit dubbelinterview.

Wedstrijdvoorbereiding artikel schema voeding interval training lange duurloop Lopers Company by Enno winkel trainingsschool Heemstede medailles
Wedstrijdvoorbereiding

Wedstrijdvoorbereiding Het wordt mooi weer, temperaturen stijgen en de dagen worden langer. Genoeg reden om lekker te gaan hardlopen. Misschien heb je een doel voor ogen, zoals bijvoorbeeld een voorjaarsrun.

marathon Rotterdam Parijs Lopers Company by Enno winkel training Heemstede kleding schoenen
Dubbelinterview Martin en Sandra

Hoe bereid je jezelf goed voor op een marathon. Martin en Sandra vertellen daarover.

blog core planken buikspieren rugspieren oefeningen hardlopen lopers company by enno heemstede trainingen
Des te sterker je core, des te makkelijker je hardloopt

Als hardloper ben je geneigd te denken dat alles om goede beenspieren draait. Immers daar doe je het meeste werk mee als je gaat rennen. Toch is dat niet zo.

Activiteitenbegeleider hardlooptrainer diploma gecerticiceerd atletiekunie lopers company by enno trainingen beginners gevorderden
Ben jij ook zo’n actieviteitenbegeleider?

Met regelmaat ontmoet ik andere hardlooptrainers. Altijd leuk om over het vak te praten en ervaringen te delen.

Afvinklijst stappenplan hardlopen lopers company by enno aerts tialda hoogeveen heemstede winkel hardloopspeciaalzaak trainingen blog
Stappenplannen

Drie keer per week trainen: één intervaltraining, een duurloop met versnellingen en een rustige duurloop. Zo ziet het schema eruit dat ik van internet pluk voor mijn eerste Dam tot Damloop in 2014. Dat betekent dat ik de hele zomer moet door trainen. En als ik ergens niet tegen kan, is hardlopen in de hitte.

Beginnen met Hardlopen trainen trainingen Lopers Company by Enno Heemstede hardloopspeciaalzaak schoenen kleding
Kom van de bank af en ga hardlopen

Kom van de bank af en ga hardlopen. Lekker eten en drinken is zeker aan mij besteed. In december neem ik het hier niet zo nauw mee. Dat kan ook, aangezien ik vanaf januari weer een gezond dieet ga volgen en sportief flink aan de gang zal gaan.

Sylvester Businesscross 2018 Norbert de Veen Lopers Company by Enno Sylvester Businesscross trainingen gevorderden Heemstede Enno Aerts
Sylvester Businesscross 2018

SYLVESTER BUSINESSCROSS 2018 Het is halverwege december 2018. Enno stuurt een app-bericht in onze hardloopgroep: “Wie doet er mee met de jaarlijkse Sylvester Businesscross van 8 km, er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar”.

Een kerstverhaal; De pijnlijke poot van Rudolf het rendier Lopers Company by Enno Heemstede Enno Aerts hardlopen
De pijnlijke poot van Rudolf het rendier

Het was een drukte van belang in Santa’s cadeaupaleis en het naastgelegen Rudolph’s distributiecentrum. Niet honderden, maar duizenden cadeaus werden met beeldig kerstpapier door de inpakelven ingewikkeld.

Lopers Company by Enno Heemstede winkel trainingen trainingsschool hardloopschool Beginners Gevorderden Light trainers Atletiekunie proeftraining
The Friday Night FunRun

The Friday Night FunRun, elke laatste vrijdag van de maand. Start is om 19:00 uur vanuit het Runninghouse aan de Binnenweg 35 in Heemstede.

elk begin is moeilijk beginnen met hardlopen
Elk begin is moeilijk

Hardlopen is erg leuk, het is in- en ontspannend tegelijk en ook nog eens gezond! Als fervent hardloper en trainer kan ik dit wel makkelijk zeggen, maar is het ook zo.

Simone Tanner met Shakedry hooded jacket met Gore-Tex van Gore
Met Gore onder de douche

Afgelopen week heb ik het Shakedry Hooded Jacket van Gore getest. Lopers Company by Enno in Heemstede had een heren en dames versie gekregen om te keuren.

Hardloopkleding voor vrouwen, collectie herfst en winter 2018 bij Lopers Company by Enno in Heemstede
Wat moet ik voor hardloopkleding aantrekken?

Lekker een rondje hardlopen, dat doe je op goede en bij jou passende schoenen en kleding. Maar wat trek je aan bij welk weertype?

Lopers Company by Enno Simone Tanner slider marathon
Road to de marathon van Eindhoven

Simone Tanner vertelt over haar voorbereiding voor de marathon.

hardlopen beginnen beginnerstraining
Interview beginner Jacqueline

Fitter en slanker worden, dat was wat Jacqueline Oudshoorn voor ogen had in maart 2018. Ze schreef zich in voor de Beginnerstraining, wijzigde haar eetpatroon en rent nu 15 kilo lichter 50 minuten aaneengesloten. “Onderling hebben we veel lol en motiveren we elkaar.”

lopers company by Enno Heemstede training gevorderden
Interview gevorderde Niels

Niels Broekhoff is in januari gestart met Hardlopen voor gevorderden. “Ik ren nu sneller en prettiger.”

ochtendloopjes ochtenloop
Ochtendloopjes doen je goed

Ochtendloopjes doen je goed. ‘s Morgens trainen is speciaal, elke keer weer vind ik het magisch.

Hoe zachter het zand, hoe uitdagender het wordt

Dit jaar duurt de zomer maar voort. Het begint bijna saai te worden. Bijna elke dag schijnt de zon, is er weinig bewolking en is de temperatuur hoog. Daarvoor hoef je niet naar een zonnig land te gaan.

Waarom hardlopers blaren krijgen

Waarom hardlopers blaren krijgen. Je bent lekker met een duurloop bezig en ergens aan je voeten komt er een vreemd pijntje opzetten. Grote kans dat je een blaar hebt gekregen.

Nooit meer verdwalen

Nooit meer verdwalen Het is vakantietijd! Velen verlaten huis en haard om deze vrije periode ergens anders door te brengen.

SHIN SPLINTS KAN JE VOORKOMEN

Meestal krijg je shin splints als je plotseling te snel opbouwt en vrouwen krijgen het meer als mannen.

DE KONING VAN SPANJE ULTIMATE

DE KONING VAN SPANJE ULTIMATE Na de Grand Raid, De Ronde van Vlaanderen, Rotterdam Marathon en een geslaagd trainingsweekend waren de messen scherp voor het volgende hoogstandje.

WAAROM JE GEEN MARATHON MOET LOPEN

Het is de laatste jaren helemaal in om een marathon te lopen; op menig bucketlist staat deze hoog genoteerd. En het liefst de marathon van New York natuurlijk.

PAK JE RUST

Als je veel en hard traint word je vanzelf beter. Dat was het motto. Zo dachten hardlopers er 50 jaar geleden over.

Ademhaling en hardlopen

Bij een zware inspanning zoals hardlopen kan het gebeuren dat je naar adem snakt. Maar door op de juiste manier te ademen kun je dat voorkomen. Lees hier onze tips.

hardlopen in een zondagochtendflow
In de zondagochtendflow

Hardlopen is niet alleen goed voor je lichaam, ook voor je geest. Het ruimt je gedachten op en er komen nieuwe inzichten.

ning
Meer bewegen en 2018 gezond beginnen?

Het duurt gemiddeld zeven jaar om iemand die niet aan sport doet van de bank te krijgen. Maar het is echt geen mission impossible om in 2018 meer te bewegen. Lees maar…

Een leven lang lopen

Hoe zorg je ervoor dat je niet gedesillusioneerd afhaakt door blessures, gebrek aan progressie of motivatie? Het antwoord zit in deze 5 stappen.

eten voor een wedstrijd
Kun je eten voor een wedstrijd meten?

Eten voor een wedstrijd, hoe zit dat nou? Voedingsexpert en hardloper Wouter Dijkshoorn legt uit hoe het zit met lichaamsgewicht, gelletjes en koolhydraten.

leven lang lopen
Een leven lang lopen!

Hardlopen is nu wereldwijd een grote sport en zeker in Nederland. Maar wat ging daar aan vooraf? Omdat ik al 46 jaar loop, maakte ik het allemaal mee. Van platte gympies naar joggingoutfit naar steeds betere schoenen.

hardloop-schoenen-veters
Over voorbereiden (of het gebrek daaraan)

Met een heroïsch gevoel sta ik bij de start. Voor het eerst van mijn leven doe ik mee aan een loopje van 12 kilometer! Maar al na twee kilometer blijkt…

rammelend lijf
Rammelend lijf

En nu ben ik te oud om te gaan hardlopen. Veertig, dit is de grens, een lichaam gaat rammelen en het verval zijn intrede doet. Ik heb het op mijn heupen, dacht ik.