1e VerjaardagRun

Lopers Company by Enno in Heemstede is 1 jaar jong!

 

1e Verjaardag

Het 1e jubileum is gevierd met de 1e VerjaardagRun. Ruim 30 lopers kwamen naar het Runninghouse aan de Binnenweg 35 in Heemstede. Na een welkomstwoord van mij gingen we naar buiten voor een gevarieerde training. Het schoenenmerk Brooks had testschoenen ter beschikking gesteld waar een groot aantal lopers gebruik van maakten. Onder leiding van voormalig toploopster Inge de Jong en de eigen trainers John en mijzelf werden oefeningen gedaan en gewerkt aan een goede looptechniek. Ten slotte werd rond de van Lentesingel een interval gedaan in estafettevorm.

In november 2017 kregen wij de kans om met een eigen concept op hardloopgebied te starten, dat bestaat uit een hardloopwinkel en een hardloopschool ineen. Dit concept is goed aangeslagen. Vele lopers hebben de winkel ontdekt, bezocht, herbezocht en/of doen met de wekelijkse trainingen mee. Wij hebben het gevoel dat de hardlopers van Heemstede e.o. blij met ons zijn en wij zijn enorm blij met zulke leuke hardlopers.

Het idee

Als hardlooptrainer wilde ik graag zelfstandig aan de slag, maar van trainingen geven alleen kan ik niet leven. Hoe dan wel? Zo ontstond het idee om een plek te creëren waar je voor alle hardloopgerelateerde zaken terecht kan; een hardloopcommunity. Op de Binnenweg 35 in Heemstede kan je daarom terecht voor goede kleding, schoenen, accessoires, advies en trainingen.

Wat er aan vooraf ging

Als retailer had ik geen ervaring, wel als projectleider en manager. Echter, was dit in het beheer en onderhoud van vastgoed.. Met Lopers Company by Enno startte ik een project dat ik later zelf als ondernemer kon managen. Zo gezegd, zo gedaan. Mijn goede vriend Boudewijn was hierin mijn adviseur. Hij heeft meer dan 40 jaar ervaring in de retail, dus ik kon mij geen betere adviseur wensen. Samen hebben wij meer dan 50 winkels bezocht, bekeken en gesproken met de eigenaren. Daarnaast spraken we met leveranciers en met een aantal franchise organisaties op het gebied van hardloopwinkels. Zo won ik een hoop informatie, die ik opsloeg en in mijn hoofd verwerkte.

Gaandeweg kreeg het idee steeds meer vorm en werd de uitwerking duidelijker. Intussen was ik bij een hardloopwinkel in Amsterdam aangenomen voor twee dagen in de week, om het retailvak te leren. Mijn huidige collega Lizzy was daar bedrijfsleidster en nam mij destijds aan.

De uitvoering

In het najaar van 2016 werd het tijd een aantal keuzes te maken, zodat de uitwerking concreter en duidelijker werd. Hiervoor was een ondernemersplan met een financiële onderbouwing nodig. In het plan beantwoordde ik enorm veel vragen. Wie is de doelgroep?

Waar wonen de lopers? Wat is een goede plek? Bij welke franchiser sluit ik mij aan? Wat wordt er ingekocht? Wat is de opzet van de trainingen? Enzovoorts, enzovoorts. Heemstede werd de plek en ik zocht aansluiting bij de winkels van Lopers Company.

Een team onder leiding van Linda ging aan de slag om een mooie informatieve website te maken. Gelijk werd de huisstijl ontworpen.

Samen met Wouter, Peter en Jean-Paul gingen we naar een geschikt pand zoeken. De Binnenweg 35  werd in de zomer van 2017 gevonden en gehuurd. We hebben het flink verbouwd. Zo moest het gehele oude interieur gesloopt worden en kwam er een nieuw plafond en vloer in. Ondertussen was een mooi eigen interieur voor de winkel ontworpen en werd dit door een vakkundige meubelmaker gemaakt. In september werd Lizzy mijn eerste werkneemster en zij stortte zich op de inkoop. In de loop van oktober werd de winkel ingericht en kwamen de eerste leveringen binnen. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar en met alle hulp die we konden krijgen werd de winkel schoongemaakt en ingericht. Op vrijdag 3 november, precies voor de openingsreceptie, was alles klaar!

Het eerste jaar

Een dag later, op zaterdag 4 november, was het zover. Lopers Company by Enno op de Binnenweg 35 in Heemstede ging open! Het concept sloeg gelijk aan en hardlopers vonden snel de weg naar de winkel. De producten die te koop zijn, werden goed ontvangen. De professionele loopanalyse om de juiste schoen aan te meten, is een groot succes. Verschillende topmerken met de beste hardloopschoenen hebben we in de collectie. Zo hebben we verschillende modellen van o.a. Brooks, Saucony en vanaf december Asics in de winkel. Wij kunnen al onze kennis over hardlopen en schoenen kwijt aan de klant, die dit zeer waardeerd en met de best passende schoen naar huis gaat.

Een grote diversiteit aan kleding, van verschillende merken, hangt in de winkel. Dit varieert van Odlo thermo onderkleding, tot windjacks van Gore en alle lagen die er tussen kunnen zitten. Verlichting, bidons, gelletjes; alles wat je nodig hebt om lekker te kunnen hardlopen, is bij ons te koop.

Hardlopen kan je prima in het mooie Heemstede zelf. Denk bijvoorbeeld aan het Groenendaalse bos, het Haarlemmerhout of de duinen. Vandaar dat we met veel plezier hardlooptrainingen kunnen geven. Vanaf januari zijn de trainingen begonnen. Een ‘Beginners’- en een ‘Gevorderden’-groep ging van start. Inmiddels zijn er vijf groepen die wekelijks trainen. Naast mijzelf is er een tweede trainer, John,  aangetrokken. Hij werkt daarnaast ook één dag in de week in de winkel.

De trainingen zijn een groter succes als verwacht. Naast de groepstraining, krijgen alle lopers een individueel schema dat werkt naar hun specifieke doel. Zo zijn er al vele 10 K’s, halve en hele marathons met succes uitgelopen en zijn er nieuwe pr’s behaald.

2e VerjaardagRun

Het concept van de hardloopcommunity is duidelijk aangeslagen; de plek waar je voor alles rondom hardlopen terecht kan. Meer naamsbekendheid is belangrijk om te groeien. Iedereen moet weten dat Lopers Company by Enno in Heemstede bestaat. Spread the news!

We gaan een mooi 2e jaar in, dat zeker met een 2e VerjaardagRun afgesloten zal worden. Ben je er dan ook bij?

 

Aan dit succes hebben meegewerkt;

adviseurs en meer; Boudewijn, Wouter, Peter, Lizzy, Johan, Jean-Paul en Toine

marketing; Marianne

website; Linda, Houke, Stephan, Welmoed en Tialda

interieur; Walter&Martijn, Rein, Frank, Remco, Ron en  Rene

speciale dank aan de kids Jorren en Evelien en mijn grote liefde Marlies zonder wie dit alles nooit tot stand zou zijn gekomen 

 

Bedankt allemaal!

OVER ENNO AERTS

Enno Aerts is het vertrouwde gezicht in de winkel en geeft je graag advies. Niet alleen over de juiste schoen, maar ook over het lopen zelf. Als gecertificeerde trainer en iemand die zelf liefst langere afstanden loopt weet hij als geen ander hoe je blessures voorkomt en plezier in het lopen houdt.